Collectie antiek, vintage, curiosa en brocante van D'Antan

Tour door onze Collectie: Een Reis door de Tijd en Kunst

Collectie antiek, vintage, curiosa en brocante van D'Antan

Welkom bij onze unieke serie blogposts waarin we je meenemen op een virtuele reis door onze prachtige collectie antieke schatten. Elke post in deze serie zal zich richten op een andere categorie van onze verzameling - van statige meubelstukken tot verfijnd porselein.

(Antiek) Meubels: Meesterwerken van Vakmanschap

Onze collectie antieke meubels vertegenwoordigt het pinnacle van vakmanschap en stijl. Van sierlijke Franse commodes tot robuuste Engelse boekenkasten, elk stuk vertelt een verhaal van ambacht, mode, en functionaliteit door de eeuwen heen. Ontdek de geheimen van marqueterie, de kunst van het inleggen, en zie hoe historische trends en technieken leven ingeblazen krijgen in onze moderne huizen.

AntiekecommodeMahonihout

(Antieke) Klokken: De Tijdloze Getuigen van Geschiedenis

De tik van een antieke klok is als het kloppen van het hart van het verleden. Onze verzameling omvat zowel statige staande klokken als sierlijke tafelklokken, elk met zijn eigen unieke geschiedenis en mechaniek. Leer over de evolutie van tijdmeting en de ambachtslieden wiens genialiteit deze tijdloze werken heeft gecreëerd. 

Porselein: Een Wereld van Schoonheid en Verfijning

Porselein, met zijn delicate schoonheid en complexiteit, vertelt de verhalen van keizerlijke hoven, verre handelsreizen, en de onstuitbare menselijke drang naar schoonheid. Onze collectie Porselein en serviesgoed bevat stukken van over de hele wereld, elk met zijn eigen culturele achtergrond en artistieke waarde. Duik in de wereld van glazuren, motieven, en vormen die de mensheid al eeuwenlang betoveren.

Vintage theeservies set geel en goudkleurig

Glas en Vazen: Het Spel van Licht en Kleur

Glaswerk en vazen uit onze collectie demonstreren de ongelooflijke vaardigheid van glasblazers en kunstenaars. Van Venetiaans glas tot kristallen kunstwerken, deze items spelen met licht en kleur op manieren die de zintuigen prikkelen. Ontdek hoe deze voorwerpen niet alleen functioneel waren, maar ook symbolen van status en smaak.

Voorraadpotten en Koektrommels: Bewaarders van Verhalen en Smaken

Deze alledaagse voorwerpen bieden een uniek inzicht in het dagelijks leven en de cultuur van het verleden. Onze verzameling voorraadpotten en koektrommels, vaak over het hoofd gezien als kunstvorm, onthult de esthetiek van huiselijkheid en de evolutie van gastronomische gewoonten door de tijd heen.

Aziatisch: Een Brug Tussen Werelden

De Aziatische stukken in onze collectie openen een venster naar de rijke culturele tradities en kunstvormen van het Oosten. Van delicaat Japans porselein tot intrigerend Chinees lakwerk, elk stuk vertegenwoordigt een verhaal van kruisende culturen, handelsroutes, en de uitwisseling van ideeën die de wereld hebben gevormd.

.

Terug naar blog