Dantan Webshop Petrus Regout Maastricht

Ontdek onze collectie Petrus Regout Maastricht

De Oorsprong van Petrus Regout:

Geboren in 1801, begon Petrus Laurentius Regout zijn carrière in de glasindustrie, maar het was zijn pionierswerk in de aardewerkproductie dat hem faam bracht. Zijn fabriek in Maastricht groeide uit tot de eerste in Nederland die het volledige productieproces van aardewerk in één hand had, wat resulteerde in prachtig servies dat wereldwijde erkenning kreeg.

Onze Petrus Regout Collectie:
Onze collectie bestaat uit een breed scala aan Petrus Regout producten, van praktisch en alledaags servies tot sierlijke vazen en delicate decoratieve items. Elk stuk vertelt een verhaal, een anekdote uit een vervlogen tijd, en belichaamt de kenmerkende esthetiek die Petrus Regout's ontwerpen zo begerenswaardig maakt.

Petrus Regout Maastricht - Wild Rose

Wandbord Petrus Regout Maastricht - Wild Rose uit circa 1860.

 

Antiek Petrus Regout (wand)bord - Hindostan
Dit antieke wandbord van Petrus Regout, vervaardigd tussen circa 1850 en 1885, is een fraai voorbeeld van historisch aardewerk. Het bord toont een rijke diepblauwe kleur en is gedecoreerd met oosterse motieven. De afbeeldingen op het bord, bestaande uit Aziatische taferelen met olifanten en figuren in traditionele kledij, zijn kenmerkend voor de 'Hindostan' serie.

De achterkant van het bord is gemerkt met de stempel van Petrus Regout, wat wijst op de authenticiteit van het stuk. Het bord is uitgerust met een ophangsysteem, klaar om als decoratief element aan de muur te hangen. 

Petrus Regout Dekschaal Oriental

Deze dekschaal van Petrus Regout is van de collectie "Oriental". De dekschaal is versierd met blauwe Oosterse afbeeldingen. De dekschaal is gemaakt tussen 1861 en 1915. De schaal is gemerkt aan de onderkant met "Petrus Regout & Co Maastricht - Oriental".Vijfdelig kaststel Petrus Regout (1900)

Deze mooie vijfdelige kaststel bestaat uit 5 vazen, waarvan drie vazen met een deksel. De vazen zijn rond 1900 te dateren en gemaakt door Petrus Regout / De Sphinx in Maastricht. De vazen zijn voorzien van een Delft blauw drukdecor. De vazen zijn gemerkt aan de onderkant. De vermelding 'Delft' betekent dat het type decor geïnspireerd is op traditioneel Delfts aardewerk. De vazen zijn in uitstekende conditie, één van de deksel heeft een kleine restauratie gehad (zie foto).

Twee antieke borden Petrus Regout-Oriënt 1836

Twee antieke borden Petrus Regout-Oriënt 1836

 

Twee antieke Petrus Regout Maastricht borden uit 1836. Decor: Oriënt met de kleuren rood, blauw, groen en geel.

Terug naar blog